2013-05-23

Adaptive Reused at Bugis Junction: Spaces in Between Buildings

filed under spirit of place





Bugis Junction adopts ideas of adaptive reused in transforming series of old shop lots into a renowned shopping complex by retention and restoration. The meeting of new and old has always been a marriage between new material with old method, old material with new method, and in the case of Bugis Junction, old structure is covered with new method that gives spaces between buildings sense of enclosure and atmosphere being covered, air-conditioned and vibrant. The radical redevelopment has made it to work not only as an attractive landmark, but an urban connective tissue receiving and dispersing human physical density from the Bugis MRT station and other nodes like the Bugis Streets, a pedestrianized place well celebrated with architecture of new, old, and most all the local presences.